Boek Lex

Begin 2017 vroeg Lex van de Haterd mij een boek te maken met prenten bij gedichten die hij in zijn loopbaan in het onderwijs veel gebruikt had.

Ieder zingt zijn eigen lied
Voor mij een steeds terugkerend thema als ode aan de eigenheid en het talent van ieder mens en van alle dingen. Het mogen zijn wie je bent en zoals je bent. Dat geldt ook voor de prenten en gedichten in dit boek met ieder niet alleen een eigen verhaal, kleur en sfeer maar ook een eigen papier en techniek.

Met veel plezier heb ik aan deze eervolle opdracht gewerkt.

In het boek staan 9 gedichten en 9 prenten. Op de bladzijde met het gedicht is een stukje van de prent te zien. Na omslaan van de pagina zie je de hele prent. Om reden van auteursrecht kan ik alleen het gedicht van Lex zelf laten zien.

Lex: “Met pensioen gaan na 40 jaar werken in het onderwijs vind ik net zo’n bijzondere gebeurtenis als trouwen en promoveren. En het is inmiddels een mooie traditie om zo’n bijzonder feit te vieren met een opdracht aan een kunstenaar waarvan we het werk waarderen.
Jouw werk is kleurrijk, origineel, veelzijdig en je bent een geweldige boekenmaker, daarvan hebben we op je atelier mooie voorbeelden gezien. We vonden het leuk deze opdracht te geven aan een beeldend kunstenaar die een groot scala aan grafische en andere technieken beheerst. Kortom, wie moest het deze keer anders worden?”

De meeste gedichten zijn op internet te vinden. Klik hier voor een overzicht.