Grafische kunst

Vanaf 1984 maak ik grafiek. Omdat ik grafische kunst ingelijst achter glas vaak te statisch vind volgde ik in 2006 een cursus handboekbinden. ‘In een boek kun je grafische kunst in je handen houden, het voelen en ruiken’. Het zijn ’gewone’ boekjes met grafisch werk erin, maar ook boeken die op zichzelf kunstenaarsboeken zijn, soms zelfs driedimensionaal.

Mijn liefde voor grafiek heeft alles te maken met de sfeer van het eindproduct, het maakproces en de techniek. Grafiek maken is een ambachtelijk proces. Je bereidt binnen het proces van alles voor om tot het resultaat te komen. Ik vind dat heerlijk.  De sfeer van grafiek is zeer speciaal. De inkt, de wolligheid van lijnen en vlakken, de kleuren en de geur van inkt.

Ik hou van alle grafische technieken en probeer ze ook zoveel mogelijk toe te passen. Vooral zoek ik naar de techniek die bij het beeld en het papier past van wat ik wil maken. Ik gebruik: Etsen, polyester litho, sjabloondrukken, polymeerdrukken, monoprints, zeefdruk, letterpress, cyanotype, materiaaldruk, linodruk, collagraph.

De technieken zijn veelzijdig en steeds ook vernieuwend. Ik gebruik graag nieuwe ontwikkelingen zoals polymeerplaten en polyester litho platen.  Ik werk graag met grafische technieken in combinatie met fotografie en photoshop. Ik verwerk mijn grafisch werk ook in artists books.

Boek Lex

Grafiek

Ecoprints

Diepte in vlaktes