Textiel op de kaart van Amersfoort

 

Textiel op de kaart van Amersfoort een initiatief van Nathalie Cassee van de Volmolen / Katoendrukkerij.

TZT komt hier meer informatie.

 

Ecoprints

Ik kan intens genieten van de tekeningen en conversaties tussen ‘The boy, the mole, the fox en the horse’ in het boek van Charlie Mackesy. In de tijden van corona werden mijn dagen vrolijker en hoopvoller door dit boek.

‘Is it the moon?”
Deze metafoor verwoord zo mooi het proces van ecoprinten en de verrassing, de teleurstelling maar ook daarna het plezier en totale  blijdschap bij het zien van het resultaat uit het stoombad. De schoonheid zien en vinden in onverwachte resultaten, toevalligheden en het loslaten van  perfectie zijn een paar redenen waarom ik van ecoprinten houd. Het haalt me uit mijn comfort zone en daagt me uit te onderzoeken en te
leren.

Ik gebruik o.a. de tannine in zwarte thee in een carrier om reactie te krijgen tussen tannine in het blad en het ijzer in de beits van de stof.

De ecoprints zijn gemaakt op (on)gebleekte katoen, wilde zijde en wol etamine volgens de methode van #IritDulman.