Thuisreis van Odysseus

vrij naar de Odyssee van Homerus

Louise de Vries Lentsch (prenten en tekst)
Wil de Wit (gedichten)
Op de terugreis van Troje naar zijn thuisland Ithaka had koning Odysseus, de held uit het mythologische verhaal ‘De Odyssee’ van Homerus, het zwaar te voorduren. Hij overwon alle tegenslagen dankzij zijn vindingrijkheid, doorzettingsvermogen, liefde voor zijn vrouw en land, en de steun van de Godin Athena. Homerus bracht Odysseus na 10 jaar oorlog in Troje en na een reis van nog eens 10 jaar eindelijk thuis.

Wil en ik kennen elkaar van de Cultureel Erfgoed reizen van KIVI/Histechnica. Wil schrijft gedichten en ik ben beeldend kunstenaar.
Op een dag zaten we op een bankje in de zon en vroeg ik Wil of ze gedichten wilde schrijven bij een aantal van mijn prenten. De omgekeerde weg omdat het meestal andersom gebeurt: prenten bij tekst. Zo ontstond dit boekje.

Al na een paar prenten realiseerden we ons dat het een verhaal werd en dat het leek op de Thuisreis van Odysseus. We besloten zo verder te gaan. Omdat in de Griekse mythologie 4 een heilig getal is,. Odysseus in een 4-tal prenten echt niet thuis kon komen en ook nog niet in 8 werden het 12 prenten.

Iedereen komt onderweg in het leven een aantal obstakels tegen, iedereen leeft feitelijk een eigen Odyssee. Ook in onze samenwerking om tot dit resultaat te komen hebben we diverse obstakels uit de weg moeten ruimen.

 

Boekje / Prent kopen:

Het boekje verschijnt in een oplage van 100 stuks. De prijs van een boekje is 15,00 euro . Een prent kost 175,00 euro.  Prijzen zijn excl verzendkosten. Als je het boekje / een prent wil bestellen heel leuk!. Dank! Stuur mij dan een mailtje:  louise.devrieslentsch@gmail.com

Van de meeste prenten is een oplage van 8 exemplaren; van enkele prenten is de oplage 12 exemplaren. Afmeting van de prenten: 21x29,7 cm